Ухапшено више особа из Бачке Паланке и Бача због црне магије

1128
Фото: rattanakun

Алексиначка полиција ухапсила је Лј. Н. (20) и З. Н. (58) из Бача као и Д. В. (29), В. Ђ. (36) и Ј. Л. (27) из Бачке Паланке због сумње да су на превару од тридесетшестогодишњег мушкарца узели 4,3 милиона динара како би га ослободили „црне магије“.


– Сумња се да је Лј. Н. више пута, од јула до септембра ове године, позивала тридесетшестогодишњег мушкарца из околине Алексинца, говорећи му да је под дејством црне магије и да убрзо може умрети, а затим му понудила да му скине магију уз новчану надокнаду, што је он и прихватио – каже извор „Блица“.

Лј. М. му је, како се сумња, давала упутства да електронски уплати новац осталим осумњиченима, саопштила је нишка полиција. Посебно је занимљиво то што су осумњичени преваранти у родбинским и пријатељским везама.

-З.Н. је мајка првоосумљичене Лј.Н., Д.В. је њен супруг а В.Ђ. његова рођака, док је Ј.Л. пријатељ. Оштећени мушкарац се иначе бави пољопривредом па је имао неки новац код себе који је по инструкцијама Лј.Н. уплаћивао осталима. ЛЈ.Н. му је говорила да ће умрети због црне магије и да се управо због тоге и не може оженити. Када му је нестало пара почео је да се позајмљује. На крају се обратио полицији када је схватио да је изигран, каже наш извор.

Случај је решем интензивним оперативном радом алексиначке полиције а осумњичени су ухапшени у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, по налогу Основног јавног тужилаштва у Алексинцу.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Алексинцу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.