Општина Бач представљена на 43. Међународном сајму туризма

Туристичка организација општине Бач представила културно-историјске садржаје и туристичке потенцијале

3170
Фото: Туристичка организација општине Бач

Под слоганом „Између планина и мора“ од 24. до 27. марта одржан је 43. Међународни сајам туризма у Београду који представља највећу туристичку манифестацију у Србији и југоисточној Европи.


Туристичка организација општине Бач наступила је на овогодишњем Сајму на
заједничком штанду у сарадњи са Туристичком организацијом Војводине, као и са туристичким организацијама Бечеја, Беле Цркве, Бачке Паланке, Бачког Петровца, Ковина, Вршца, Сомбора, Ковачице, Оџака и Нове Црње.

Туристичка организација општине Бач представила је културно-историјске садржаје и туристичке потенцијале општине Бач, затим угоститељске објекте – ресторане са преноћиштем, хотеле и чарде.

Фото: Туристичка организација општине Бач

Дан пре званичног отварања 43. Међународног београдског сајма туризма за посетиоце, у хали 5 Београдског сајма, у присуству бројних домаћих и страних гостију, представника дипломатског, друштвеног, културног и политичког живота Србије, али и излагача и других учесника, уприличена је свечаност поводом почетка рада ове највеће туристичке смотре у земљи и региону. На свечаној церемонији отварања говорећи о актуелном тренутку у српској туристичкој привреди, министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, Татјана Матић, рекла је да ће Србија остати атрактивна тачка на глобалној туристичкој мапи, а да ће домаћи туризам наставити да се развија и да ће постати део наше културе и начина живота.

На свечаном отварању присутнима се обратила и директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић и нагласила да је најважнији циљ свих нас бољитак у туризму, већи туристички промет и више туриста на нашим дестинацијама. На почетку говор је одржао и градоначелник Београда, Зоран Радојичић који је нагласио значај Сајма туризма за град Београд, који са овом манифестацијом постаје центар дешавања у овој привредној грани.

Фото: Туристичка организација општине Бач

Туристичка понуда и бројни промотивни садржаји на штанду Туристичке организације општине Бач привукли су велику пажњу посетилаца већ првог дана. Другог дана Сајма штанд ТОО Бач посетио је Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић. На штанду Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, новинар Вишеслав Ранковић Петковић интервјуисао је директора ТОО Бач, Дарка Војновића на тему циклотуризма у општини Бач, где је уједно и промовисана манифестација „Цикло Бач“, која се одржава већ седам година и привлачи све више учесника.

Фото: Туристичка организација општине Бач

Туристичка организација општине Бач представила је и новине на Сајму – Средњовековну собу у Донжон кули и реконструисану Капију „Шиљак“, као и то да је „Културни предео Бача“ номинован за упис на Унескову листу светског културног наслеђа.

Сајам туризма званично је затворен у недељу (27.03.), а Туристичка организација општине Бач је веома задовољна својим учешћем, представљањем туристичких потенцијала и договореним сарадњама са туристичким водичима, туроператорима, медијима и посетиоцима.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде