Ромима је потребан посао – Запошљавање маргинализованих група у Бачу и околини

2760

Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) финансира запошљавање теже запошљивих особа у Бачу и суседним општинама у оквиру програма „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“.


– Досад су одржане обуке за самозапошљавање за 40 полазника из Бача и осталих насеља наше локалне самоуправе (Бачког Новог Села, Бођана, Вајске, Плавне и Селенче), као и Товаришева у општини Бачка Паланка и Дероња у оџачкој општини – предочио је Никола Бањац из Канцеларије за локални економски развој у Бачу.

– Полазници су добили сертификате с којима ће моћи да се пријаве на конкурсе за самозапошљавање, а и у општини Бач за набавку опреме за отпочињање сопственог посла.

Пројекат је намењен припадницима ромске популације, повратницима из земаља ЕУ, дугорочно незапосленим особама, технолошким вишковима, радницима без квалификације и радно способним корисницима социјалне помоћи.

– Поздрављамо акцију, јер нам је потребан посао, а не социјална помоћ од 8.000 динара, од које не можемо да платимо ни режије, а камоли да преживимо цео месец – каже учесник пројекта Михајло Николић.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде