Нова опрема за Дом здравља у Бачу

"Набавком ових анализатора, настојимо да пацијенти који су радили преоперативне припреме или тромбо тестове не путују више у Нови Сад или Бачку Паланку"

2736

БАЧ – Дом здравља у Бачу од скоро је богатији за нове уређаје и друга средства која ће у многоме помоћи пацијентима, олакшати им дијагностику и лечење и смањити број одлозака у друге, удаљене здравствене институције. 


Извршена је набавка полуаутоматског коагулометра и биохемијских анализатора који до сада нису постојали у овом Дому здравља, нити су вршене такве анализе. Полуаутоматски коагулометар је од виталног значаја код тромбоцитопеније, оштећења крвних судова, као и за праћење пацијената који су под антикоагулантном терапијом. Биохемијски анализатори прате концентрацију електролита у крви и урину.

„Набавком ових анализатора, настојимо да пацијенти који су радили преоперативне припреме или тромбо тестове не путују више у Нови Сад или Бачку Паланку, већ да тражене анализе обаве у лабораторији Дома здравља Бач“, кажу из Дома здравља.

Такође, Дом здравља Бач ће од Министарства здравља добити на коришћење једно санитетско возило марке „FIAT DUCATO 2.3 140KS“, вредности од око 5.000.000,00 динара. Санитетско возило је резултат Пројекта ХОРСК („Хитан одговор Републике Србије на KОВИД-19“), а набавку истог је спровело Министарство здравља за потребе здравственог система Републике Србије у складу са са процедурама Међународне банке за обнову и развој.

Осим санитетског возила, Дому здравља Бач су Решењем Покрајинског секретаријата за здравство од 4. фебруара 2022. године опредељена средства у износу од 10.836.000,00 динара ради набавке дигиталног рендген апарата са додатном опремом.

Тим поводом су Покрајински секретаријат за здравство као давалац средстава и Дом здравља Бач, као учесник на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за здравство закључили уговор дана 22.03.2022. године, чији је предмет финансирање набавке рендген апарата у износу од 10.836.000,00 динара.

Дом здравља Бач је учесник конкурса и за средства из Донације Владе Јапана. Средства су намењена набавци дефибрилатора.

„Надамо се позитивном исходу наше апликације, а Амбасада је обавестила Дом здравља да ће све кандидате који уђу у ужи избор пре одлучивања посетити како би имали потпун увид при додели тражених средстава“, наводи се у саопштењу.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде