У Бачу реализована кампања „На матуру без аутомобила“

Mлади су имали и прилику да чују и личну причу особе која је преживела саобраћајну незгоду

3071
Фото: Фејсбук

БАЧ – Савет за безбедност општине Бач у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, у петак (27.05.), у Бачу је реализовао кампању под називом „На матуру без аутомобила“.


Кампања се успешно спроводи већ неколико година уназад, са циљем да се млади упозоре на ризична понашања у саобраћају. На трибини у Бачу представници Агенције за безбедност саобраћаја матурантима су указали на стање безбедности младих у саобраћају и ризицима небезбедног понашања у саобраћају, а млади су имали и прилику да чују и личну причу особе која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет.

Поред тога млади су били у прилици да се кроз симулацију превртања возила и чеоног судара у контролисаним условима упознају са великим значајем коришћења сигурносног појаса свих лица у аутомобилу.

Представнике Агенције за безбедност саобраћаја у име локалне самоуправе и савета за безбедност општине Бач су поздравили Јурај Јаворњик координатор савета за безбедност општине Бач и заменица председника општине Бач Марина Балабан која је између осталог истакла значај едукације и утицаја на свест младих о безбедности у саобраћају, на којој ће се посебно радити у наредном периоду на подручју општине Бач.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде