Тим Бача победник IT такмичења у Бриселу

У питању је међународно такмичење за најбоље иновативно решење у области циркуларног културног туризма

1784
ФОТО: scrivolibero.it

Екипа из Бача са предлогом „Bač by touch“ освојила је прво место на BeCULTOUR хакатону у Бриселу. У оквиру спровођења пројекта „BeCULTOUR: Више од културног туризма“ током међународног такмичења за најбоље иновативно решење у области циркуларног културног туризма овај предлог добио је 560 од укупно 2080 гласова за свих 19 предлога.


Учествовало је 76 такмичара, од којих три српска тима.

Бачки тим у саставу Зорица Суботић, Милан Кончар, Стела Бадивук и Бранка Мандић добио је специјалну награду од стране Винсента Фавра, швајцарског инвеститора у стартапове и консултанта за статешки развој, у виду путовања и боравка у Швајцарској, где ће даље развијати бизнис модел њиховог решења за културни туризам у Бачу, који се може примењивати и у другим општинама, наведено је на сајту Сталне конференције градова и општина.

Након проглашења победника онлајн гласања, организатори су прогласили најбољих пет предлога о којима је своје оцене дало 25 чланова пет тематских жирија, међу којима је био и Игор Пуцаревић, СКГО саветник за добро управљање и национални координатор BeCULTOUR пројекта. Најбоље оцењени предлози су стигли из: Шпаније, Финске, Молдавије и са Кипра.

Сви српски тимови су изазвали позитивне коментаре и утиске, као и заинтересованост за даља развијања њихових идејних решења кроз Програм акцелерације, у коме ће током четворомесечне менторске подршке професора Високе школе менаџмента ИЦХЕЦ (ICHEC) до јануара 2023. године радити на унапређењу својих пројеката, бизнис-планова и прототипова, додаје се.

Поред тима „Bač by touch“, пажњу су привукли иновативни предлози за унапређење културног туризма у пројектној пилот регији наслеђа у Војводини – Бачу, Сремским Карловцима и Иригу и екипе „Frušking 8x4x4“ Авакума Кваса, Вере Новковић, Владимира Ивановића и Јелене Панић Кнежевић и „Cultural Overload – Irig Road“ Ане Алексић, Лули Милош, Дејана Масликовића и Милице Рудић.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде