Ватрогасни изазов Петроварадина: Најуспешнији „ДВД Бач”

Учествовало 15 екипа са по четири члана

2015
ФОТО: С. Шушњевић

Чланови Добровољног ватрогасног друштва „Бач” однели су победу на такмичењу „Ватрогасни изазов Петроварадина”. Такмичење је одржано у суботу 17. 09. на пет пунктова и на ком је учествовало 15 екипа, са по четири члана.


Након такмичења и дружења, одржана је 147. редовна годишња скупштина ДВД „Петроварадин”.

Екипе су своје вештине, сналажљивост, брзину и издржљивост показале током вежбе на ватрогасном камиону код железничке станице у Петроварадину, вежбе гашења шумског пожара код улаза на Тврђаву, која је спадала међу физички најзахтевије, потом спашавања повређене особе на Кеју скојеваца, спашавања особе из воде код петроварадинске аде Дунавац, док су у Молинеријевом парку морали да савладају сложен полигон пун препрека.

Што се тиче Новог Сада, учествовала су добровољна ватрогасна друштва из Будисаве, Каћа, Руменке, Кисача, Бегеча и ЈГСП „Нови Сад”, док су гости стигли из Новог Кнежевца, Бача, из Хрватске (ДВД општине Марчана, ДВД Водњан и ДВД Кумриовец) из Словеније (Простовољно гасилско друштво Дравоград) и из Босне и Херцеговине (ДВД Благај).

Концепт такмичења је био осмишљен тако да осликава реалне ситуције са којима се ватрогасци сусрећу на терену. Ово је била одлична прилика да провере колико су обучени и физучки спремни, али и да размене искуства.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде