Куп нација у Бачу: Надметаће се 50 дизача тегова из 11 клубова

У суботу (01.06.), у хали "Тврђава"

150

БАЧ – У суботу (01.06.), у Бачу ће бити одржан 5. Међународни „Куп нација“ у дизању тегова у организацији Клуба дизача тегова „Херкулес“. За одличја на престижном Купу нација у Бачу бориће се 50 дизача из 11 клубова Мађарске, Словеније, Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине и наше земље у мушкој и женској конкуренцији, у појединачној и екипној конкуренцији.


Од наших клубова на „Купу нација“ са иностраним такмичарима снаге ће одмерити дизачи „Спартака“ из Суботице, „Радничког“ из Сомбора, „Железничара“ из Инђије, београдског „Партизана“ и домаћина такмичења дизача „Херкулеса“ из Бача.

„Резултати ће бити бодовани по таказваном „синклер“ коефицијенту. Сви учесници турнира ће добити учесничку медаљу, свака екипа свој учеснички пехар и три пласманска пехара за три најуспешније екипе. Најуспешнији такмичар и такмичарка ће добити посебну израђену плакету. Свакако ће бити то празник овог древног спорта у Бачу, који у овом месту има седамдесетогодишњу традицију“, каже председница Савеза за дизање тегова Војводине Рита Шпајзер.

Мерења су заказана за 10 часова, а такмичења ће бити одржана у хали „Тврђава“ од 11 часова.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде