Светски дан добровољних давалаца крви у Општини Бач

Додела признања хуманим даваоцима

618

Овогодишњи светски дан добровољних давалаца крви обележава се под слоганом „20 година прославе давања крви – Хвала вам даваоци крви“.


Дан, који је посвећен добровољним даваоцима крви, људима добре воље и пре свега великим хуманистима који дајући крв, спашавајући туђе животе.

Општина Бач, може да се похвали хуманситима који су дали крви и до 50 пута.
Њих је данас у Свечаној сали Општине Бач, поздравила заменица председника општине, Марина Балабан, и захвалила им се на свему што чине.

Током прошле године крв су 10 пута дали: Милош Девић, Далибор Гајић, Мила Кончар и Стеван Влаисављев из Бача, Срђан Кaтона из Плавне и Злата Шулић из Бођана.

Милан Савић из Каравукова, Дарио Загорчић из Бача, Дражен Костадиновић из Плавне и Обрад Малетић из Бачког Новог Села су награђени за 20 пута дату крв.

За 35 пута дату крв признање су добили Драган Ћурић из Бача и Малина Патрик из Селенче.

За 50 пута дату крв плакете су добили Иван Вовро из Бача, Јарко Шљука из Селенче и Ахмет Рамулић из Вајске.

Признање „Широко срце“, које се додељује месним организацијама за активно ангажовање у протеклих годину дана у акцијама добровољног давања крви припало је Месној организацији Селенча.

Секретар Црвеног крста Бач, Оливера Јелић се посебно захвалила свим добровољним даваоцима који због година старости више нису у могућности да дају крв, а некада су то редовно чинили, као што је то рекордер Ласло Поша који је дао крв 140 пута.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде