Рецепт за старински сладолед са јајима

Потребна су само три састојка за сладолед који доноси незабораван укус

580

Савршено расхлађење за вруће летње дане долази у облику домаћег сладоледа који можете лако направити са састојцима које већ имате у фрижидеру. Овај једноставан и укусан рецепт за сладолед је идеалан за све љубитеље сладоледа.


Потребни састојци за сладолед:
900 милилитара млека
250 грама шећера
6 јаја

Припрема сладоледа:

Раздвојте беланца и жуманца у две одвојене шерпе. У шерпу са жуманцима додајте једну кашичицу шећера и добро умутите жицом. Полако додајте млеко у смесу са жуманцима, непрестано мешајући. Ставите шерпу на лагану ватру и кувајте, непрекидно мешајући, док се смеса не згусне. Пазите да не прокључа. Када смеса почне да се лепи за кашику или шпатулу, прелијте је у чинију како би се брже охладила.

У чинију са беланцима додајте преосталих 250 грама шећера и умутите жицом. Ставите чинију са беланцима и шећером на пару и мутите жицом око 5 минута. Након што склоните чинију са паре, наставите да мутите смесу миксером на највећој брзини док не постане чврста и не испада из чиније када је окренете.

Комбиновање смеса:

Додајте умућена беланца и шећер у смесу са жуманцима и млеком, те све добро сједините жицом. Прелијте добијену смесу у посуду и ставите је у замрзивач на најмање четири до пет сати, а најбоље преко ноћи. Овај основни рецепт за домаћи млечни сладолед лако можете обогатити додавањем омиљеног воћа, чоколаде или других додатака по вашем укусу. Уживајте у освежавајућем домаћем сладоледу током топлих летњих дана!

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде