Deň Selenče

Selenčania oslávili 266. výročie prisťahovania Slovákov do tejto báčskej dediny

337
Foto: RTV

SELENČA – V nedeľu otvorením etno výstavy Kúzlo tkania a koncertom v Dome kultúry, Selenčania oslávili 266. výročie prisťahovania Slovákov do tejto báčskej dediny.


„Tkáčky si zasluhujú obdiv a úctu, lebo z nitky tenučkej vytvorili diela úžitkového imenia, dekoratívne predmety. Ponúkame vám umelecké diela našich tkáčok tých minulých i tých dnešných, ktoré zanechali hmotné bohatstvo, ktoré nás obšťastňuje a spestruje život v domácnosti“, sú slová pani učiteľky Viery Strehárskej, napísané v letáčiku, pri príležitosti otvorenia výstavy Kúzlo tkania, nainštakovanú v Etno múzeu členkami 41 ročnej Etnosekcie v Selenči.

Otvárací program výstavy mali na starosti učiteľky základnej školy Jána Kollára, Mariana Častvanová a Anna Koleková. Recitátorov nacvičila Renata Súdiová.

Foto: RTV

V sále Domu kultúry v Selenči, pred početným obecenstvom odznel celovečerný koncert selenčských škôlkarov, základoškolákov, predstavili sa návštevníci katolíckej nedeľnej školy, orchestrík a všetky zložky Skus Jána Kollára zo Selenče. Úvodom sa prihovorili predsedníčky Rady miestneho spoločenstva, Marína Vrabčeniaková a predsedníčka Obce Bač, Lela Milinovićová. V nedeľu sa pri príležitosti Dňa Selenče, v selenčských kostoloch, konali slávnostné bohoslužby a fudbalový turnaj.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде