Амбасадор Словачке Републике у посети општини Бач

Општинске вести

343

У суботу (20. 07), амбасадор Словачке Републике, његова екселенција господин Михал Павук, посетио је општину Бач и присуствовао турниру у малом фудбалу у Селенчи.


Амбасадора и његове сараднике дочекало је локално руководство општине Бач на челу са председницом општине, Лелом Милиновић, и председницом Скупштине општине, Александром Берић. У свом поздравном говору, председница Милиновић изразила је задовољство због ове посете и нагласила значај даље реализације заједничких пројеката.

– Ваша екселенцијо амбасадоре Словачке Републике у Србији господине Павук, уважени гости других градова и општина, представници локалне самоуправе, у име Општине Бач вам желим срдачну добродошлицу у нашу Селенчу, а посебно на данашњи турнир у малом фудбалу, који се реализује у организацији Матице Словачке у Србији. Општина Бач је мултинационална средина у којој деценијама у мирном суживоту живе припадници разних народа, који негују култ заједништва, међусобног уважавања традиције, али и свакодневног поштовања, истакла је Милиновић.

Она је додала да је поносна на суграђане који живе у Селенчи и захвалила им се на гостопримству, преданом раду, фокусу на породичне вредности и залагању за васпитање деце и младих. Милиновић је такође изразила задовољство што су гости имали прилику да разговарају са угледним привредницима из Селенче, захваљујући којима се пословна клима у општини свакодневно побољшава.

„Такође морамо да се захвалимо и Матици Словачке у Србији не само на организацији данашњег турнира, већ и на дугогодишњој успешној сарадњи коју са њима остварујемо кроз различите пројекте. Трудићемо се да заједничке успехе, уз подршку покрајинских и републичких нивоа власти, наставимо да нижемо и у годинама пред нама,“ додала је она.

Милиновић је завршила свој говор жељама за успешан турнир и фер плеј игру учесницима, као и леп и продуктиван дан гостима, уз наду да ће из Бача понети лепе успомене.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде