Нова медицинска опрема за Дом здравља Бач

441

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић 02 августа уручила је уговоре о финансирању и суфинансирању изградње, одржавања и опремања здравствених установа у Војводини.


За ову намену је из покрајинског буџета издвојено 1,36 милијарди динара.

Председница је истакла да је 72 здравствене установе добило средства за набавку нове и обнову постојеће опреме, као и за изградњу нових објеката. Гојковићева је нагласила да је Покрајинска влада само у последњих осам година за сектор здравства издвојила више од 27 милијарди динара.

„Верујем да ће свака болница, дом здравља, институт или завод, знати у најбољој мери да искористи опредељена средства и пре свега да их стави у службу пацијената. Од 2016. године, потпуно смо изменили слику здравства у нашој покрајини у позитивном смислу,“ изјавила је Гојковићева.

На свечаном уручењу уговора, испред Дома здравља Бач који ће добијена средства определити за набавку нове медицинске опреме, присуствовао је директор ДЗ Бач, др Стева Панић.

Ова нова опрема значајно ће побољшати квалитет здравствених услуга које се пружају становницима Бача и околине, доприносећи бољем здравственом стању и општој добробити заједнице.

Видео и још информације погледајте на сајту РТВ-а 

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде