Vyhlásení víťazi festivalu „Bačka Kuleniáda a klobása“.

Ове године рекордан број екипа

2802
Фото: Туристичка организација општине Бачка Паланка

Туристичка организација општине Бач организовала је у суботу (30.04.), девету по реду традиционалну гастрономску манифестацију „Бачка куленијада и кобасицијада“ у Градском парку у Бачу.


На манифестацији је био пријављен рекордан број екипа, у категорији најбољи кулен, сланина и кобасица се такмичило преко 18 излагача, док се у прављењу и печењу кобасице на лицу места такмичило 13 екипа.

У категорији најбољи кулен треће место припало је Јану Хниљици из Бачког Петровца, друго место Јану Вали из Селенче, док је по оцени жирија прво место припало Небојши Милиновићу из Бача.

У категорији најбоља сланина треће место припало је Милету Икачу из Бача, друго место Петру Јовановићу из Обровца, док је награду за прво место освојио Јан Хниљица из Бачког Петровца.

У категорији најбоља кобасица треће место припало је Милану Кончару из Бача. Друго место у истој категорији припало је Каролу Хорвату из Бачког Петровца, док је прво место припало Јану Хниљици из Бачког Петровца.

У делу такмичења који се односи на прављење и печење кобасице на лицу места, победа је припала екипи „Рад 2016“ из Бача. Свим најбољим такмичарима додељене су пригодне награде захваљујући спонзору „Алеви доо“ из Београда.

Овогодишња манифестација привукла је велики број посетилаца и излагача, који су излагали вино, слатко, мед, ракију, ликере од лимуна и грожђа, сок од ђумбира, као и крзно, накит и сувенире.

Културно-забавни део програма увеличали су чланови женске певачке групе КУД-а „Младост“ из Бача, а сви посетиоци могли су да уживају у живој свирци.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno