Výzva na predkladanie návrhov najlepších inovatívnych riešení pre kultúrny cestovný ruch

Овај пројекат има за циљ унапређење и иновативни одрживи развој у шест европских области – међу којима је и Бач

2561
Foto: BAP NEWS

БАЧ – Стална конференција градова и општина (СКГО), у сарадњи са општинама Бач, Сремски Карловци и Ириг и у партнерству са још 14 међународних организација, добила је подршку из ЕУ Програма за истраживање и иновације ХОРИЗОНТ 2020 за пројекат ““BeCulTOUR: Више од културног туризма”.


Овај пројекат има за циљ унапређење и иновативни одрживи развој у областима: културног, историјског, религијског и природног наслеђа и туризма у шест европских области – међу којима је и Војводина, конкретније Бач, Сремски Карловци и Ирги.

Међународни конзорцијум, предвођен пројектним партнером Haute Ecole ICHEC–ECAM–ISFSC из Брисела – расписао је Позив за подношење предлога за најбоља иновативна решења за циркуларни културни туризам у општинама Бач, Сремски Карловци и Ириг. Циљ овог међународног позива отвореног за учеснике из Србије је да се изабере и додели награда за најбоља решења са фокусом на иновативне области које подразумевају:

• савремено тумачење наслеђа,
• духовно искуство наслеђа,
• природа као наслеђе,
• рурални суживот и/или
• чулно искуство наслеђа.

Иновативно решење за циркуларни туризам подразумева скуп производа и/или услуга чији је циљ стварање јединственог искуства, односно туристичке услуге у складу са актуелним тенденцијама културне и креативне индустрије, дигитализације, предузетништва и очувања природе, традиције и наслеђа.

За пријављивање је потребно кратко навести идејно решење и састав тима, на енглеском језику (погледати линк: https://becultour.eu/) до 19. маја 2022. године. Више информација у вези конкурса се може преузети TU.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno