Nájdenú peňaženku policajtovi odovzdal osemročný Mihailo z Baču

Дечаку је ово друго добро дело

2159
Фото: МУП

БАЧ: Михаило Јагодић осмогодишњи поштени налазач, био је недавно, са својим друговима, гост Полицијске станице у Бачу, где му је начелник Дејан Стојанов уручио захвалницу за исказану хуманост и поштење.


Он је почетком новембра пре подне, у близини школе играјући се запазио да је човеку испао новчаник. Дозивао га је, међутим човек га није чуо, па је новчаник однео баки Душанки која је из докумената сазнала да је реч о полицијском службенику Николи Модринићу. Он је одмах дошао у кућу дечака и преузео новчаник у коме су били документи и новац.

У знак захвалности, Михаило и његови другови из одељења, као и директорка школе Дајана Тепић и учитељица Марина Петковић били су гости Полицијске станице у Бачу

– Наш задатак није само репресија, већ и превенција и зато нам је највеће задовољство када можемо да се похвалимо и угостимо наше младе суграђане који су промотери правих вредности – стоји у саопштењу МУП-а.

Дечаку је ово друго добро дело, јер је исто тако поступио док је био у предшколској установи. Наиме, како сазнајемо од директорке Основне школе „Вук Караџић” Дајане Тепић, Михаило је још као предшколац пронашао новчаник и вратио власнику.

– У мору негативних вести који долазе из школа, има и оних позитивних примера који би требало више да буду запажени и да се више о њима говори. У школи има много лепих ствари које се свакодневно дешавају. Похвале су најбољи начин да децу усмеримо ка оном што желимо да постану. Зато, истичемо добре ученике, који су добар пример другима, а ове друге покушавамо да вратимо на прави пут – казала је Тепић уз напомену да су другари из разреда као и колектив школе изузетно поносни на то што је Михаило учинио.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno