Оркестар ОШ „Јан Колар“ добитник признања за најталентованије ученике

Награде „Таленти 2022“ додељене су најуспешнијим даровитим ученицима и њиховим менторима са територије АП Војводине за врхунске резултате

2686
Foto: Obec Bac

Оркестар основне школе Јан Колар из Селенче који годинама успешно води доктор педагогије Јура Суди поново је освојио награду.


Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је 15. децембра награде „Таленти 2022“ најуспешнијим даровитим ученицима и њиховим менторима са територије АП Војводине за врхунске резултате које су постигли на такмичењима у земљи и иностранству у областима науке, технике, уметности и језика током школске 2021/2022. године.

Ове године је осморо даровите деце добило специјалне награде с новчаним износом, њих 77 добило је дипломе с појединачним новчаним наградама, а награђена су и два хора и један школски оркестар.

Дипломе и новчане награде добило је 75 ментора, а додељене су и похвале за 258 ученика. Захвалност за успехе које су ова даровита деца до сада остварила, према Мировићевим речима, дугујемо њиховим родитељима који су улагали у њих, трудили се и борили заједно са њима.

„Захвалност дугујемо и вашим наставницима, који су имали вере и подстицали вас да дођете до резултата којима се данас поносимо. Али пре свега, захвалност дугујемо вама – најбољим, најталентованијим ученицима“, нагласио је Мировић.

Председник је подсетио на то да се награда талентованим ученицима додељује више од две и по деценије, те да за то време из године у годину сведочимо томе да се у њих мора више улагати, и да је то принцип који морамо неговати у животу и раду.

Мировић је додао да данас, пребирајући по нашој традицији и сећању, говоримо о свима онима који су постизали велике резултате и досезали висине у учењу и развоју, онима који су створили све оно што нас окружује, градили школе, деловали у јавном животу, уметности, књижевности.

„Неки од њих су добитници ових признања минулих деценија, неки нису, али су успели да се уграде у темеље свега онога што је данас највиша вредност наше заједнице. Уверен сам да ћете следити њихов пут и да ћемо за неко време говорити о вама, као о најуспешнијим људима, школованим, образованим, достојанственим и часним, који ће водити наше друштво у будућности“, рекао је председник Мировић.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.
После доделе награда талентованим ученицима и менторима за 2022. годину „Орцхестрик“ основне школе одсвирао неколико песама.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno