Подељене торбе ђацима првацима

У основној школи "Вук Караџић" у Бачу свечаном пријему првака су присуствовали председник Скупштине општине Бач, Драган Амиџић и заменик пррдседника СО Бач Бране Микавица, као и Секретар "Црвеног крста" Бач Оливера Јелић, који су им доделили школске торбе.

556
Foto: Obec Bac

Представници Општине Бач су поводом 01. септембра и почетка нове школске године, традиционално обишли основне школе на територији наше општине и том приликом ђацима првацима поделили ђачке торбе, те пожелели срећан полазак у школу.


Председник општине Бач, Др Стева Панић је јутрос обишао прваке у основној школи „Моша Пијаде“ у Бачком Новом Селу, али и у основној школи „Свети Сава“ у Плавни и најмлађима честитао почетак основношколског образовања уз жељу да на путу одрастања поштују своје учитеље и наставнике, те вредно и марљиво уче.

У основној школи „Вук Караџић“ у Бачу свечаном пријему првака су присуствовали председник Скупштине општине Бач, Драган Амиџић и заменик пррдседника СО Бач Бране Микавица, као и Секретар „Црвеног крста“ Бач Оливера Јелић, који су им доделили школске торбе.

Директорица ОШ „Вук Караџић“ Бач Дајана Тепић је у холу школе поздравила све ђаке од првог до осмог разреда те им поручила како сви заједнички и тимски морамо да се бринемо првенствено о нашим најмлађим другарима, али и свима осталима јер само тако успех неће изостати, посебно стављајући у фокус улогу породице и подршку родитеља на путу одрастања детета.

Foto: Obec Bac

Заменица председника општине Бач, Марина Балабан присуствовала је пригодној свечаности у ОШ „Јан Колар“ у Селенчи, а која је приређена у част ђака првака. Она је такође уручила торбе и првацима из основних школа „Алекса Шантић“ у Вајској и Бођанима.

Ђачке торбе које су данас подељене ђацима првацима на територији општине Бач обезбеђене су средствима из буџета Општине.

Ове године у основне школе на територији општине Бач, уписано је укупно 97 првака, 41 девојчица и 56 дечака.

Foto: Obec Bac

Осим представника локалне самоуправе, све основне школе у општини Бач, јутрос је заједно са председником Др Стевом Панићем обишао и начелник Полицијске станице Бач Дејан Стојанов, а у свакој школи су присутна и два полицајца који брину о безбеднсоти деце и просветних радника.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno