Прилика за незапослене жене из рањивих категорија у Бачу

Општина Бач спроводи пројекат ''Развој ефикасних локалних социјалних услуга са интегративним приступом"

229
Фото: canva

Општина Бач, као координатор пројекта, у партнерству са Општинском организацијом црвеног крста Бач, спроводи пројекат “Развој ефикасних локалних социјалних услуга са интегративним приступом“ који ће се реализовати и периоду од децембра 2023 до краја фебруара 2025. године.

Пројекат се спровди кроз Програм Немачке развојне сарадње „Подршка социјалном укључивању у Србији“, који реализује немачка организација ГИЗ. Општина Бач, пројекат реализује у партнерству са Општинском организацијом Црвеног крста Бач али и у сарадњи са другим локалним актерима, као што су Центар за социјални рад Бач, Национална служба за запошљавање и др.

Пројектом је планирана реализација активности које имају за циљ унапређење запошљивости и запошљавања жена из општине Бач које припадају рањивим групама становништва. Кроз ову меру планирана је додела субвенција послодавцима за запошљавање/обуку на радном месту, за укупно 10 жена које припадају рањивим групама, односно категорији теже запошљивих.

Под рањивим групама и теже запошљивим категоријама жена, а у смислу овог овог јавног позива подразумевају се: Ромкиње, радно способне кориснице новчане социјалне помоћи, жене без квалификација/са ниским квалификацијама (највише 2 степен стручне спреме), жене вишкови запослених, жене до 30 година који су имали/имају статус детета без родитељског старања, без квалификација/са ниским квалификацијама (највише 2 степен стручне спреме), жене у домском смештају, хранитељским породицама и старатељским породицама, жене са инвалидитетом, жене жртве трговине људима, жене жртве породичног насиља, дугорочно незапослене жене (дуже од 1 године), жене старије од 50 година, самохране мајке, мајке деце са инвалидитетом, жене повратнице из иностранства, тражиоци азила.

Намена средстава субвенције је да се иста додељују као једнократна бесповратна финансијска подршка послодавцима који припадају приватном сектору (сектор микро, малих и средњих предузећа, предузетника, пољопривредних газдинстава) у висини од 1.400,00 еура по лицу (цца 163.500,00 рсд), за запошљавање и обуку на радном месту незапослених жена које припадају рањивим групама и категорији теже запошљивих, а за трошкове пореза и доприноса за ново запослене жене/жене које се обучавају на радном месту у трајању од најмање 12 месеци.
Након одабира послодаваца којима ће бити додељена субвенција, корисник субвенција/послодавац је у обавези да најкасније у року од 8 дана од дана објављивања коначне одлуке достави документацију неопходну за потписивање уговора.
Начин подношења захтева Захтев са бизнис планом подноси се у једном примерку, Општинској управи Бач, непосредно или путем поште, на прописаном обрасцу који се може добити у Канцеларији за локални економски развој општине Бач или преузети на сајту www.bac.rs.
Јавни позив је отворен је 30 дана од дана објављивања на сајту Општине Бач, а захтеви са бизнис планом се могу поднети најкасније до 30.06.2024. године.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno