Давид Чапанда освојио Кадетски турнир

Сјајни резултати кадета из Селенче

869
Фото: Стонотениски савез Србије

У Неготину је 01. и 02. јуна, одигран последњи кадетски бодовни турнир у стоном тенису у овој сезони, ТОП 12, на којем су учествовала два играча СТК из Селенче. Након велике дводневне борбе, Давид Чапанда је освојио прво место, док је Кристијан Трусина турнир завршио на 8. месту.


Овај турнир је био круна сезоне за Давида Чапанду, који завршава на 1. месту ранг листе кадета, као и на 1. месту ранг листе млађих кадета, што представља велики успех за играча од непуних 13 година.

Ове године, по први пут од када је ЕТТУ уврстио У-13 као засебно Европско првенство, Србија је имала своје представнике у свим дисциплинама, а постигнути су врло добри резултати. Нашу земљу представљали су Давид Чапанда из Селенче и Бранко Драгољевић из Новог Сада, као и Теодора Хорват из Бачке Тополе и Емили Миул из Николинаца, уз тренера Наду Бањац из Челарева.

Давид Чапанда је на овом такмичењу потврдио свој потенцијал, остваривши чак 9 победа уз само два пораза. Порази су се десили с почетка такмичења у екипном делу од Немца Фонга, касније шампиона са Немачком, и на крају првенства када је његов налет од шест узастопних победа окончао Француз Сандона у четвртфиналу. У миксу је са Теодором Хорват стигао до најбољих 32.

Фото: Naxi Radio Bačka

Ових дана је изашла и нова европска ранг листа стонотенисера за јун 2024. године, у категорији У13. Према објављеној листи, Давид Чапанда је 6. у Европи, чиме је још једном доказао свој изузетан таленат и потенцијал на међународној сцени.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno