Прослава Дана школе у Бачком Новом Селу

ОШ "Моша Пијаде", обележила свој посебан дан

340

БАЧКО НОВО СЕЛО – Основна школа „Моша Пијаде“, свечано је обележила свој Дан школе. Прослава је започела у 12 часова у фискултурној сали, а програмом су обухваћени ученици од првог до осмог разреда, као и деца предшколског узраста.


Манифестација је била богата различитим тачкама које су представиле вештине и таленте младих учесника. Програм је започео рецитацијама ученика, након чега су уследиле фолклорашке тачке под називом „Игре из Војводине“ и „Игре из Влашке“. Посебан део програма био је посвећен хорском извођењу песама „Тихо тише“ и „С оне стране дуге“, које су извеле различите старосне групе ученика.

Гости на приредби су били и ученици Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“. Они су се представили драмским извођењем под називом „Два лопова“. Осим тога, чланице певачке групе Културно-уметничког друштва „Дунавац“, одушевиле су присутне својим репертоаром песама, додатно обогативши овај свечани дан.

Припреме за приредбу су биле обимне, а у њима су учествовали: учитељице Татјана и Весна, васпитачица Тања, наставница српског језика Бојана Радојевић, наставник музичке културе Милош Милиновић и наставница немачког језика Викторија Балић, која је уједно и чланица КУД-а „Дунавац“.

На крају прославе, директорка школе, Љиљана Нонковић, изразила је дубоку захвалност свима који су присуствовали и увеличали овај догађај. Посебно се захвалила директоркама и представницима Општине Бач, ученицима и наставном особљу на уложеном труду, као и чланицама КУД-а „Дунавац“ на њиховом незаборавном наступу.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno