Такмичари Клуба дизача тегова „Херкулес“ из Бача, освојили су златну и бронзану медаљу

Филип Бертран и Стеван Владисављев су учествовали међународним турнирима у Дрездену и Београду

649
Фото: КДТ "Херкулес" Архива клуба

БАЧ – Репрезентативци у дизању тегова Филип Бертран и Стеван Владисављев, такмичари Клуба дизача тегова „Херкулес“ из Бача, освојили су златну и бронзану медаљу на престижним међународним турнирима у Дрездену и Београду.


Стеван Владисављев (67 кг) је на „Купу плавих мачева“ у Дрездену освојио бронзано одличје, остваривши резултат од 110 килограма у трзају и 140 у избачају, док је велика нада нашег дизања Суботичанин Балаж Бенчик Маша (73 кг), члан Клуба дизача тегова „Спартак“ у трзају подигао 115, а у избачају 131 килограм. Филип Бертран (+109 кг), члан “Херкулеса” из Бача је на “Трофеју Београда” , после успешног трзаја на 142 килограма, у избачају већ у првом покушају обезбедио тријумф, подигавши тежину од 172 кг. Остаје штета што у наредна два покушаја на 176 кг и 180 кг није био успешан.

„Задовољан сам учинком наших репрезентативаца. Стеван Владисављев је дошао до одличја у веом тешкој конкуренцији. Наш други репрезентативац који је наступио у Немачкој је млади Балаж Бенчик Маша, који је заузео 9. место, што је одличан резултат јер је он јуниор. Филип је победио на „Трофеју Београда“, чиме је потврдио добру форму пред Европско првенство за млађе сениоре на јесен у Пољској,“ изјавио је селктор наше репрезентације Зоран Пантелић након најновијих успеха наших репрезентативаца у дизању тегова.

Након краће паузе, почетком августа, почињу редоване припреме наших најбољих дизача тегова. Прво окупљање је у Сомбору од 2. до 10. августа, у организацији Савеза Војводине за дизање тегова. Учествоваће петнаест такмичара под надзором селектора Зорана Пантелића, тренера репрезентације Ервина Рожњика и тренера сомборског Клуба дизача тегова “Раднички” Петра Ранга.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno