Одржан хуманитарни базар за Милана Грозданића у Вајској

186

Хуманост, заједништво и солидарност још једном су показали своју снагу на хуманитарном базару за Милана Грозданића, одржаном овог викенда на језеру Провала у Вајској.


Овај дводневни догађај, организован био је посвећен прикупљању средстава за Миланово лечење, а укупно је прикупљено 77.370 динара.

Милан Грозданић (1985), отац троје мале деце, у марту 2024. године доживео је пад са висине, задобивши тешке трауматске повреде главе, фрактуру фронталне и темпоралне кости, као и акутни субдурални хематом. Његове дијагнозе укључују хеморагију (С065 хаеморрхагиа субдуралис трауматица), епилепсију (Г408 епилепсиа аллиа) и хроничну респираторну инсуфицијенцију. Након оперативног лечења хематома на глави на клиници за неурохирургију ВМА, Милан је провео месец дана у коми. Сада се налази на даљем лечењу у КЦВ, у стању будне свести, али без могућности комуникације и моторних одговора.

Породица је у контакту са рехабилитационим центрима у иностранству, где је добила наду да се Милану могу вратити моторичке и неуролошке функције. Зато моле све људе добре воље да помогну донацијама. Средства су потребна за рехабилитацију, терапије, специјалистичке прегледе, као и за путне трошкове током лечења.

Захваљујући несебичној подршци добрих људи, базар је био успешан. Посебну захвалност дугујемо женама које су, упркос тропским температурама, припремале дивна домаћа слатка и слана пецива. Такође, многи су донирали мед, ракију, сокове, парадајз и друге домаће производе, док су посетиоци базара куповали ове производе и тако помогли у прикупљању средстава. Поред тога, многи су донирали новац директно, а укључиле су се жене из Младенова, Вајске, Новог Сада и Бача.

Организатори базара, жене из Вајске, Бођана и Бача, показали су изузетно гостопримство и створили атмосферу која је оснажила дух заједништва.

Посебна похвала иде Зорану Спремо, који је био главна карика која је спојила наша села у овом хуманом чину, навеле су организаторке.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno