Одржан јубиларни 20. „Бачки Котлић“ у Бачу

Екипа "Дом Здравља Бач" - Победник јубиларне манифестације "Бачки Котлић"

469

Туристичка организација општине Бач, у сарадњи са локалном самоуправом и спонзорима, организовала је јубиларни 20. „Бачки Котлић,“ најзначајнију гастро манифестацију у календару манифестација ове општине.


Манифестацију је свечано отворио покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Бојан Врањковић, који је истакао да општина Бач представља сјајан пример прожимања различитих култура и традиција на малом простору. Врањковић је нагласио значај очувања аутохтоних јела и гастрономије, као неизоставног дела културне баштине Војводине.

Екипа „Дом здравља Бач“ – Победник јубиларне манифестације „Бачки Котлић“

Судије за оцењивање у категоријама које се тичу кувања на отвореном пламену, донео је одлуку о победницима. Треће место са укупно 36 бодова освојила је екипа Зорана Ковачевића, док је друго место са 37 бодова припало екипи Ловрић.

Победници манифестације, са укупним бројем бодова 38, су чланови екипе „Дом Здравља Бач,“ који су показали изузетну вештину и креативност у припреми свог јела.

Награду за најлепше декорисан сто освојила је екипа „Купусинац,“ која је својом маштовитошћу освојила симпатије жирија и посетилаца.


Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Биљана Барошевић, такође се обратила присутнима. Она је изразила захвалност на прилици да посети Бач и присуствује манифестацији, те пожелела свима успешан догађај. Барошевић је посебно истакла учешће деце и омладине из Културно-уметничког друштва „Младост,“ као и особа са инвалидитетом, које су допринеле успеху изложбених штандова. Позвала је грађане да у септембру посете и манифестацију „Дани европске баштине – Дани Бача.“

Председница општине Бач, Лела Милиновић, захвалила се свим суграђанима који су учествовали у организацији и реализацији манифестације, те је свечано отворила овај догађај.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno