Свечано отворена манифестација „Дани европске баштине – Дани Бача“ (ВИДЕО)

У суботу (14.09.)

281
Foto: BAP NEWS

БАЧ – Од 12. до 27. септембра у општини Бач траје манифестација „Дани европске баштине – Дани Бача“. Осим богато културно-уметничког програма, манифестацију прате и други културни садржаји.


Више од две деценије септембар је, у општини Бач, у знаку манифестације „Дани европске баштине Бача“, а ове године је због лоших временских услова централна прослава отварања уприличена у сали Дома културе у овом месту.

„Дани европске баштине Бача имају своју тему, а ове годне је тема руте – мреже и везе. Ми сваке године организујемо разне радионице“, рекла је Марина Балабан, заменица председнице Општине Бач.

Продавцима домаћих производа није ишло на руку лоше време, али се на продају нису жалили.

„Време је покварило прославу, али ми смо задовољни са продајом“, каже Ћулибрк Младенка, Бач.

„Јако је лоша продаја, јер и време лоше. Да не пада киша, били би на тврђави и било би много боље за нас који продајемо рукотоворине“, каже Петар Шолаја, Бач.

„Продаја иде добро, али да је лепше време, било би много боље. Бавим се производњом напитака и слатког од ароније“, каже Југослав Цвијетић, Бач.

Тврђава у Бачу представља најзначајније и најбоље очувано средњевековно утврђење на подручју Војводине.

Настанак дела данашње тврђаве, везује се за период од 1338. до 1342. године, када је краљ Карло Роберт Анжујски ојачавао границе краљевства, у време успона цара Душана и међусобних српско-угарских ратних сукоба.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno