Општина Бач штеди енергију уградњом ЛЕД јавног осветљења

Закључен уговор о јавно-приватном партнерству за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења

637
Zdroj: Obec Bac

БАЧ – Још једна Општина у Србији препознала је предност имплементације новог јавног осветљења. Уговор о јавно-приватном партнерству за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије закључен је у Општини Бач.


Када јој је Савет Европе прошле године доделио награду и статус титуле партнера за учешће у Европској недељи локалне демократије, Општина је наставила са различитим еколошким активностима, укључујући на прво место едукацију младог становништва у сегменту заштите животне средине. Реконструкција јавног осветљења била је следећи корак који уводи Општину у нови процес уштеда и бриге о локалном становништву и њиховој будућности.

Имплементацију пројекта самостално ће финансирати група понуђача PLC Interenergo doo Beograd и Smart Energy Investment Kft, без икаквог улагања Општине и без кредитног задужења. Уградњом нових 1.723 комада Schreder ЛЕД светиљки, добија се савремени систем јавног осветљења који побољшава безбедност пешака и осталих учесника у саобраћају и омогућава бољу осветљеност и њен квалитет.

Оно што је од изузетног значаја је уштеда у годишњој потрошњи електричне енергије од 11.333.476,95 кWх, што је за 15 година трајања уговора смањење од око 73% у односу на досадашњу потрошњу, док се процењује да ће бити смањена емисија CО2 за око 830 тона сваке године, што утиче на заштиту животне средине. Током трајања уговора, Општина ће остварити уштеду од око 240 хиљада евра, чија средства могу бити преусмерена у друге намене.

Целокупна уграђена опрема и све примењене мере уштеде енергије се одмах по уградњи предају у власништво Општине без накнаде.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno