Додељене Октобарске награде Општине Бач

Погледајте ко су добитници награде и како је обележено 78 година победе над фашизмом

6140
ФОТО: Добитници Октобарске награде / Општина Бач

Октобарска награда Општине Бач додељује се поводом обележавања 22. октобра – Дана ослобођења Бача, као друштвено признање за изузетне резултате у раду, дела и највиша достигнућа и остварења, постигнута у току једне или више година, у области привреде, друштвених и других делатности.


У Великој сали зграде Народне библиотеке „Вук Караџић“, на свечаној седници Скупштине општине Бач, додељене су Октобарске награде овогодишњим лауреатима.
Награда општине Бач за 2022. годину додељена је Фудбалском клубу „Славија“ – Бођани, за непрекидно функционисање клуба у трајању од једног века. Посебно јавно признање општине Бач додељено је Литерарном музичком удружењу „Свети Сава“ из Вајске, за свеукупан допринос у области неговања и очувања српске традиције, културе и уметности и Ани Носал из Селенче, за свеукупан допринос на пољу културног и уметничког стваралаштва.
Спортско признање за врхунске резултате у области спорта додељено је Спортском шаховском удружењу „Краљев Гамбит“ из Бача, за афирмацију и популаризацију шаха и постигнуте запажене резултате.
Општина Бач доделила је и Матији Милановићу из Бача, за постигнуте врхунске спортске резултате у одбојци. Награде су уручили председник општине Бач Др Стева Панић и председник Скупштине општине Бач Драган Амиџић.
Пригодним програмом обележено је 78 година од победе над фашизмом.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде