Proces za zbitie troch mladíkov v centre Nového Sadu

У овом нападу, Драгољуб Михајловић из Вајске задобио је тешке телесне повреде

1210
Фото: Дневник

У наставку суђења осморици младића из Шида, који се терете за тучу испред једног угоститељског објекта, у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, у којој су Драгољуб Михајловић из Вајске и Никола Шуман из Чуруга задобили тешке, а Матео Пете лакше повреде, у судници емитован видео снимак критичног догађаја, а своје исказе су дали и сведоци.


На деловима видео записа види се група младића како излази из локала и потом гужва испред улаза. У једном тренутку долази до гужве и туче, а потом се види неколико младића како леже на земљи и како добијају ударце. Један младић, за кога се испоставило да је Драгољуб Михајловић, остаје непомично да лежи на земљи, да би му у једном тренутку пришао један од нападача и скаче на главу. Након тога, док Михајловић још лежи на земљи, види се како долази полиција.

На другом снимку се види када Михајловић устаје у тренутку када стиже Хитна помоћ која га ставља на носила и одвози у Ургентни центар.

Следећи видео запис приказује јурњаву групе младића по улици, прилазе једном момку, шутирају га и ударају. У једном моменту, камера видео-надзора је забележила у крупном плану лица свих учесника.

Радник обезбеђења локала испред којег се десио немили догађај, Радован Обрадовић, јуче је у својству сведока изјавио да је ушао у локал на позив колеге Драгољуба Честића, али да није било потребе да интервенише јер је сукоб било на вербалном нивоу.

То је потврдио и други сведок Дејан Достић, који је те вечери радио као помоћни конобар. Он је испричао да је приликом гуркања са стола оборено пар чаша.

Судија Ивана Јосифовић, која председава великим петочланим већем, наредни главни претрес је заказала за данас, када би требало да буду саслушани преостали сведоци, вештаци и да се погледају преостали снимци.

Подсетимо, суђење осморици младића из Шида почело је 4. марта, када су своје исказе дали Бојан Дарабашић, Лазар Марковић и Немања Божић. На наредном главном претресу, 7. марта, своју одбрану су изнели Марко Момић, Михајло Миљеновић и Владимир Симић. Своју одбрану изнели су 15. марта и окривљени Дејан Нединић и Бојан Медић. Свих осам младића је изразило жаљење што је дошло до немилог догађаја и што се све тако завршило.

Према оптужници, осморица младића из Шида су 20. фебруара прошле године, између 18.25 и 18.30 часова, у Новом Саду, у Улици Лазе Телечког, испред угоститељског објекта “Лазин сокак”, у стању када су могли да схвате значај свога дела и да управљају својим поступцима, у групи вршењем насиља према оштећенима Драгољубу Михајловићу, Николи Шуману и Матеу Петеу, изазивањем туче и безобзирним понашањем знатније угрозили спокојство грађана и теже реметили јавни ред и мир на улици, где се налазио већи број људи који су претходно били гости у наведеном угоститељском објекту, као и случајни пролазници.

Окривљени се терете да су оштећене напали, тукли и тешко телесно повредили, а Дарабашићу се ставља на терет и да је, са умишљајем, покушао да лиши живота више лица, задајући им оштрим предметом убодне ране у пределима тела у којима се налазе витални органи.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno