Opakovaný proces za vraždu v Bački Novi Selo v roku 2019

Оптуженом се ставља на терет да је у својој кући, 30. децембра 2019. године, усмртио свог другара Мишу Мандића из Сомбора

2586
Фото: Дневник

Крај поновљеног суђења Горану Зорићу (44) из Бачког Новог Села, окривљеном за убиство друга у својој кући, осуђеном пре више од годину дана годину на 12 година робије, 10. марта је одложен за 13. април, јер се још чека на допунско вештачење Института за судску медицину из Београда.


Подсетимо, стриц окривљеног је на рочишту крајем прошле године, на почетку новог доказног поступка, изјавио да остаје код онога што је казао у истрази, али је по речима председнице већа судије Иване Јосифовић, он знатно изменио свој исказ у односу на онај од пре три године, па јој се чинило да се он одједном боље сећа догађаја.

Испричао је да га је у једном моменту позвао телефоном његов окривљени синовац и рекао му да хитно дође код њега у оближњу кућу. Тамо је наводно затекао „веома узнемирујући призор„. Додао је да није видео никакве повреде на оштећеном. Међутим, у истрази је раније испричао да је видео да Миша има нешто црвено на челу, па је га питао ли га је он ударио, а окривљени Горан му је одговорио да није, да нема разлога за то, јер овај нема ни пара ни жену, а сам синовац је имао довољно својих проблема.

Привилеговани сведок Ахмет З. је казао и да су обојица били у лошој новчаној ситуацији.

Подсетимо, оптуженом се ставља на терет да је у својој кући, 30. децембра 2019. године, усмртио свог другара Мишу Мандића из Сомбора, којем је рукама и ногама нанео тешке телесне повреде опасне по живот у пределу виталних органа, од којих је жртва преминула истог дана, неколико сати касније.

У претходном доказном поступку, вештак за судску медицину остао је у целости при свом налазу и мишљењу и рекао да су код оштећеног утврђене 32 повреде, међу које спадају серијски преломи ребара, расцепи на оба плућна крила и на десном бубрегу на којем је дошло до кобног искрварења.

Како смо писали, одбрана, односно адвокат Бранко Мунижаба сматра да је било пропуста у обдукцији, између осталог да није конастатовано у записниику да је стављена “браунила”, цевчица у вени за лек, на руку оштећеног и на који начин, као и да нису описани серијски преломи ребара, који су могли настати при пружању прве помоћи, масажом срца.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno