Обележен Дан ослобођења Бача

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић присуствовао је свечаној седници Скупштине општине Бач

596
Zdroj: Obec Bac

БАЧ – Свечаном седницом Скупштине општине Бач, у петак, 19. октобра је обележен Дан ослобођења Бача.


Поводом 79 година од ослобођења у Другом светском рату седницу је отворио председник СО Бач Драган Амиџић који је том приликом истакао значај борбе за слободу, али и модерну државу и уређена друштва.

Гостима се обратио и Покрајински секретар за равномерни регионални развој Александар Софић. Секретар Софић је истакао да је општина Бач прославила још један значајан јубилеј 20 година одржавања манифестације „Дани европске баштине Дани Бача“, те подсетио на то да је Покрајинска влада ове године тој општини определила средства у износу од око 130 милиона динара, од чега је свакако најзначајније уређење атарских путева и отресишта и санација саобраћајница у насељеним местима Бач и Вајска.

На свечаности су овогодишњим лауреатима уручене Октобарске награде. Добитници највећих признања Општине Бач за 2023.су: Ловачко друштво „Фазан“ Бач, Полицијска станица Бач, Одбојкашки клуб „Партизан“ Бач, одбојкаш Немања Антуновић и привредник Роберт Кања.

Свечаној седници су присуствовали амбасадор Републике Србије у Словачкој, представници покрајинских институција, делегације општина и градова, али и свештена лица, привредници те други гости.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno