Бач – Додељене борачке легитимације (ВИДЕО)

Грађани Србије који су учествовали у ратним сукобима од 1990. до 1999. године и који су на законом прописан начин добили статус борца имају право на борачку легитимацију

495

БАЧ – Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организованом кампањом успело је да мотивише људе да утврде свој статус борца и тренутно се на евиденцији налази 48.450 лица регистрована са статусом борца.


Грађани Србије који су учествовали у ратним сукобима од 1990. до 1999. године и који су на законом прописан начин добили статус борца имају право на борачку легитимацију с којом ће остварити одређене попусте, када су у питању куповина робе или услуга, право на бескаматне кредите, вишемесечне до 24 месеца у куповини одређених добара или услуга. У општини Бач подељене су борачке легитимације.

Додељивање борачких легитимација за грађане општине Бач, који су учествовали у ратним сукобима од 1990. до 1999. је брига државе коју борци поздрављају. Кажу, и те како ће им значити броји попусти за куповину робе или услуга.

“Био сам на граници између Србије у Хрватске у време ратних дејстава и НАТО бомбардовања. Значиће нам бенефиције које су регулисање законом, што значи мањи рачуни за комуналије и друго” каже борац Данијел Маринковић.

“1991. године био сам учесник и био сам у речној флотили, а пуно ми значи да се неко сетио нас бораца и да држава мисли о нама. Чували смо тада нашу општину Бач” каже Бранко Дорошки, борац.

У општини Бач је додељено 140 борачких легитимација.

“Сви корисници борачке легитимације имаће прилику да остваре значајне попусте широм Србије у бројним компанијама, бањама и апотекама и тако даље” истакла је Сања Лакић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„Оно што је сигурно је да ће борци имати попусте у локалном ЈКП, а ми као општина ћемо учинити све што можемо да им омогућимо још више. У нашој општини има преко 350 бораца” изјавио је Стева Панић, председник општине Бач.

Грађани Србије који су учествовали у ратним сукобима деведесетих и који су на законом прописан начин добили статус борца, добиће и борачку легитимацију, а у нашој земљи је регистровано 48.450 бораца.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno