Одржана манифестација „Дан јагоде и меда“ у Бачу

2704
Фото: ТОО Бач

Туристичка организација општине Бач организовала је манифестацију „Дан јагоде и меда“ и то у суботу (21.05.), у Градском парку у Бачу.


Манифестацију је у 10 часова отворио директор Туристичке организације општине Бач, Дарко Војновић и том приликом најавио програм, а свим присутним пожелео добродошлицу.

Директорка Основне школе „Вук Караџић” из Бача, Дајана Тепић такође се обратила свим учесницима и посетиоцима и указала на важност ове манифестације и укључивање деце у исту.

Фото: ТОО Бач

У оквиру манифестације „Дан јагоде и меда“ одржане су дечје игре у којима су учествовали ученици од И до ИВ разреда Основне школе „Вук Караџић“ из Бача и то у играма „Између две и четири ватре“, „Из чиније у чинију“, „Пренеси јагоде“, „Весели келнер“ и „Ко ће брже појести јагоде“. Свим учесницима додељени су пехари и захвалнице.

Присутни су имали прилику да уживају у наступу дечјег хора КУД-а „Младост“, али и у промоцији песме „Пролећна соната“, аутора Владимира Босанчића. Чланови Спортско шаховског удружења „Краљев Гамбит“ су, већ другу годину заредом, пружили могућност свим заинтересованим да се опробају у овој игри и науче њена правила.

Фото: ТОО Бач

Сви посетиоци могли су да уживају у доброј пролећној атмосфери, али и да посете изложбено-продајне штандове и да купе и дегустирају мед, производе од меда, јагоде, купиново вино, ликере, колаче, сок од ароније, иконе, цвеће и др. Своје производе излагали су Леон Шаламон, ПГ „Гајић“, Пољопривредна школа Бач, Пчеларство „Мандић“, Воћарска задруга „Бачка јагода”, Удружење „Бач у срцу Бачке“ и многи други.

Фото: ТОО Бач

У Малој сали Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Бачу одржана је презентација на тему „Од саднице до маркета“ – предавач Марина Панић испред „ПанићАгро17“ доо из Товаришева, коју је организовала Локална акциона група „Равница Бачке“.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде