На салашу у Оџацима Алан Покрајац гаји егзотичне и украсне птице (ВИДЕО)

Од најранијег детињства Алан узгаја птице

0
163

ОЏАЦИ – Алан Покрајац из Оџака од најранијег детињства гаји птице. Прву птицу је добио када је имао само седам година, данас, много година касније, створио је прави мали рај за ретке егзотичне птице.


На салашу Алана Покрајца из Оџака живе егзотичне и украсне птице. Ту су препелице, јаребице, фазани као и два црна лабуда. Комб африче патке су оно чиме се Алан посебно дичи.

„Црно беле су и оне су у Србији јако ретке. Специфичне су по њиховом самом изгледу, јако су лепи и занимљиви, мужјак има израслину изнад кљуна која годинама расте и све је већа“, рекао је Алан Покрајац, љубитељ украсних птица из Оџака.

Осим птица на салашу се налазе и афричке козе, вијетнамско прасе, а двориште посебно краси аустралијска кокошаста гуска.

„Нека легенда каже да у њој постоје и кокошка и папагај и гуска.Боја кљуна је као код папагаја жута,не тражи воду,углавном је на сувом,а има и пловне кожице као гуска.Мама Цвекла је ноћас донела на свет осам прасића, афричке козе су иначе за тов, не служе за млеко, поприлично су захвалне када је у питању исхрана ,нису избирљиве као друге врсте коза“, објаснио је Алан.

На салашу посла има много, птице и животиње захтевају свакодневну негу, а Алан може да се похвали да за будућност не брине много, јер се унук Лазар и те како хвата посла око храњења птица. Бранта врста гусака је нешто што би, каже Алан, посебно волео да има на свом салашу.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде