Непрописно одлагање делова одстрељене дивљачи у Бачу

Изнутрице, главе и кожа дивљих животиња побацане на ливади надомак кућа у Бачу

2037
Извор: Приватна архива

БАЧ – Редакцији портала „БАП ВЕСТИ“ обратили су се грађани Бача, тачније ловци, због неадекватног одлагања одстрељене дивљачи од стране Ловачког друштва „Фазан“ из Бача. 


„Овим путем изражавамо општу забринутост по здравље и животе становника Бача, због непрописног одлагања изнутрица, главе и коже дивљих животиња (дивља свиња, јелен и срнеће дивљачи) које су одстрељене, а затим и месно обрађене у објектима за привремено складиштење одстрељене дивљачи ЛД „Фазан“ Бач, а по упутствима председника удружења Бориса Јошића, председника секције Самера Алсоуса, ловочувара Мариа Саба и управника. Усмено им је наложено одлагање на дивљу депонију“, наводи се у писму које је стигло у нашу редакцију.

Како даље наводе становници овог дела Бача, несносни смрад се шири, пси луталице и дивље животиње (шакал, лисица, дивља мачка, јазавац, твор) као и птице стрвинари, разносе по насељеном месту, контаминирани остаци долазе у контакт са децом, те су забринути због могућности избијања и ширења вируса заразе свињске куге.

„Посебно смо забринути (становници улице Братства и јединства, односно комплетан део града познатији као „Мале Дероње“), уплашени од зараза и инфекције за нашу децу, за нас саме као и за нас узгајиваче свиња, оваца, коза и говеда“, наведено је у тексту.

Становници Бача су већ, кажу, указивали на исте пропусте ловачком друштву као и председнику Борису Јошићу да не одлажу и разбацују на ливаду већ да поштују Закон о ветеринарству.

2 Коментари

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде