Одржано такмичење у припреми гастро специјалитета

Овим догађајем званично су завршени „Дани европске баштине - Дани Бача 2022”

0
ФОТО: Гордана Бјелајац 

У оквиру манифестације „Дани европске баштине – Дани Бача 2022” одржано је такмичење у припреми гастро специјалитета, 25. 09. у фоајеу Народне библиотеке „Вук Караџић” Бач.


Награде су подељене у две категорије: најлепше аранжирана гастро креација и најукуснији гастро специјалитет.

Награду у категорији гастро креација однели су медењаци Горице Тадић из Бача. У категорији најукусније јело прву награду је однела Александра Карлић Аврамовић из Сремских Карловаца која је направила куглоф са сувим воћем и берметом. Друго место су освојиле Биљана Станков из Сремских Карловаца и Наталија Влајић из Бача, а трећепласиране су биле Олгица Миленковић из Бача и тим Либушке Фачаре из Селенче.

Ваучери, робне награде, путовања, пехари, дипломе су само неке од награда које су победнице освојиле.

Догађај је отворила заменица председника општине Бач Марина Балабан. Традицију израде карловачког куглофа, бермета и медоваче представиле су Ђурђица Шнур и друге гошће из Сремских Карловаца, а презентацију о изради разноврсних производа од козјег сира имао је и Сима Ковачевић из Сусека.

Овим догађајем званично су завршени „Дани европске баштине – Дани Бача 2022”, а реализовали су га Кек „Искон” Бач, компанија „Color Media Communications“, уз помоћ и сарадњу Општинске управе Бач, Туристичке организације општине Бач и Министарства за трговину, туризам и телекомуникације.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде