Астро афродизијак: Која храна ће вам помоћи у спаваћој соби према хороскопском знаку

Да ли сте знали да постоји одређена храна која је афродизијак само за поједине знаке Зодијака

2424

Стручњаци верују да храна коју једете може много рећи о вашој личности. Са друге стране, када говоримо о астролошким аспектима, храна и астрологија су повезани подједнако као људи и звезде. Постоје одређени хороскопски знаци који обожавају храну, док код једних то није случај.


Поједини знаци уживају у слаткишима и пастама, једни се окрећу здравијим изборима, поврћу и воћу. Много тога се може прирписати и одредити астрологијом, али да ли сте знали да постоји одређена храна која је афродизијак само за поједине знаке Зодијака?

Уколико нисте сигурни шта ће завести особу са којом сте у вези или тек планирате да будете, њен хороскопски знак вам може дати неке наговештаје. За неке је потребна романтика, цвеће, шампањац и залазак сунца. Другима су то мириси, а трећи уживају у укусним намирницама. Зато обратите пажњу на оне најбоље према вашем хороскопском знаку.

Ован

Астролози кажу да уколико Ован жели да појача страсти, то ће успети са какаом. Какао има више активних супстанци као што су калијум, магнезијум, гвожђе, антиоксидансе, али се од свих својих добрих страна издваја по томе што садржи фенилетиламин који стимулише исте области мозга које су повезане са сексуалношћу. Са друге стране, ако сте жена Ован, ђумбир је један од најбољих сексуалних стимулатора према вашем хороскопском знаку, јер сок ђумбира делује на либидо и јача имуни систем.

Бик

Жене Бика би требало да се засладе медом који је богат витамином Б и Ц, као и другим минералима, који заједно помажу да код виталности и сексуалне жеље, па се стога сматра једном од најстаријих афродизијачких намирница. То је зато што мед садржи бор, који помаже у регулисању нивоа естрогена и тестостерона и даје додатни подстицај енергије.

Међу најбољим афродизијачким намирницама за мушкарца Бика није међу најповољнијим – тартуф. Ипак, ова ароматична печурка стимулише производњу андростерона, мушког хормона који се добија из тестостерона.

Близанци

Женшен, зељаста биљка која се користи миленијумима и препоручује се код сексуалних поремећаја, одличан је афродизијак за несталног Близанца.
У популарној култури, јагоде и шампањац се повезују са страшћу. Ништа чудно за жене Близанце. Њима ће управо јагоде дати додатну виталност због витамина Ц, који помаже протоку крви кроз све делове тела. Разбудите им машту уз јагоде са шлагом.

Рак

Рачица ће се узбудити уз помоћ анисовог семена, које садржи велику количину анетола, супстанце чији ефекти подсећају на естроген, што га чини добрим стимулансом. Мушкарац Рак биће заведем непријатним мирисом, па ако сте смели, покушајте. Њега разбуђује бели лук, који помаже проток крви, што подстиче наводњавање полних органа и код мушкараца и код жена. Уколико имате први састанак са мушкарцем Раком, можда да са белим луком сачекате док се не упознате боље.

Лав

Краљ џунгле се заводи једном од највећих афродизијака међу зачинима – шафраном. И најскупљим, наравно, али шта је то за једног Лава. Праменови шафрана имају стимулативно дејство једнако високо као и хормони због садржаја фитостерола. Пре више од 4.000 година, Кинези су га већ користили за еротске намене. Лавица није много другачија и завешће те је добрим вином. Вино је од памтивека повезано са магијским ритуалима, а можемо га наћи у разним религијама, од римских и грчких митологија до хришћанства. Оно се свакако сматра афродизијачким пићем због хистамина, који може имати стимулативне врлине, а доказано је да пијење вина повећава крвни притисак у ерогеним зонама жене.

Девица

Ниједна студија не може доказати да шлаг садржи било коју компоненту која директно утиче на сексуалну жељу, али када су жене Девице у питању, на њих делује без преседана. Мушкарац Девица уживаће уз шпарглу која се још у старом Риму сматрала биљком која поседује еротске врлине. Поред свог суптилног укуса и осећаја свежине који пружа, ова храна стимулише производњу тестостерона, хормона који игра кључну улогу у људској сексуалности. Препеците шпарглу уз помоћ Bosch рерне и свака мушка Девица биће ваша.

Вага

Каранфилић је генерално једна од најмоц́нијих афродизијачких намирница, посебно ако га конзумирају мушкарци Ваге. Познат је по својој ефикасности у борби против физичког и менталног умора, као и слабог сексуалног нагона.

Хармонична жена Вага би требало да конзумира зачин који се у неким земљама сматра дрогом будући да изазива еуфоричне осећаје, а то је мускатни орашчић.

Шкорпија

Још један од зачина који поспешује циркулацију крви је цимет, па се зато сматра једном од најистакнутијих афродизијачких намирница јер се после конзумирања лакше оснажује страст. Осим што добро делује на жене Шкорпије, генерално помаже импотенцији. Мушкарац Шкорпија воли остриге које су вековима позната афродизијачка храна. Остриге садрже цинк, неопходан за развој тестостерона, и тирозин, користан за синтезу серотонина.

Стрелац

Да ли сте знали да су семенке бундеве богате магнезијумом који помаже у подизању нивоа тестостерона олакшавајући његову апсорпцију у крвоток. А према астрологији, то је једна од најбољих опција за мушкарце Стрелце. Жена Стрелац би требало да избегава кафу али да уноси Chai напитак који има арому ђумбира, цимета и каранфилића који стимулишу циркулацију крви, што је савршено за повећање либида.

Јарац

Целер је најбољи афродизијак за жене Јарца што се безброј пута потврдило кроз историју. Мушки Јарчеви, пак, треба да се окрену чили папричицама будући да капсаицин који се налази у њима изазива реакције загревања, вазодилатацију и убрзавање рада срца. Само пазите да се ољутите превише.

Водолија

Шампањац је једна од најчешћих афродизијачких намирница за мушкарце и повезује се са луксузом и моћи. Његов ефекат страсти потиче од хистамина који садржи, као и од његових искричавих својстава, која помажу да се препустимо страстима. Њиме заводите мушку Водолију. Даме заводите смоквама које су богате калијумом и антиоксидансима.

Рибе

Не брините о сексуалном животу ако сте жена Рибе и ако имате бибер. Он има једињење које подстиче производњу адреналина и ендорфина, који су природни опијати нашег тела, па је лако разумети зашто се сматра једном од најбољих намирница, и за мушкарце и за жене уопште. Мушкарци нека конзумирају банану која због свог састава има афродизијачку моћ, јер садржи калијум, магнезијум и витамин Б који су неопходни за производњу тестостерона.

Од када је света и века, мушкарци и жене су тражили афродизијаке кроз храну, пиће, биље, мирисе и друге ствари за које се сматрало да повећавају сексуалну жељу. Данас су ствари знатно лакше захваљујући астрологији.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде