Одржана манифестација „Заштита животне средине – локалне заједнице предузимају акцију“

Учествовали основци и средњошколци из општине Бач

15
Извор: Општина Бач

Општина Бач се, као партнер, прикључила паневропској манифестацији „Европска недеља локалне демократије“ коју координира Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе, а у Републици Србији Стална конференција градова и општина.


Овогодишња тема манифестације је: Заштита животне средине – Локалне заједнице предузимају акцију. У општини Бач, у оквиру ове манифестације организоване су радионице са децом предшколског узраста у месту Бођани и са ученицима завршних разреда Пољопривредне школе у Бачу.

Деца најмлађег узраста у Бођанима су кроз игру учили о томе како и на који начин се предмети могу поново употребити и уз усвајање основних сазнања о рециклажи практично су показали како они могу допринети ReUse принципу. Прављењем музичких инструмената од искоришћене пластичне амбалаже и конзерви, у комбинацији са природним материјалима, креативним осмишљавањем, у тимском раду деца су правила музичке инструменте које ће надаље користити у свакодневном наставном раду.

Са друге стране, средњошколци Пољопривредне школе у Бачу, предвођени проф. Зорицом Суботић, на Quiz радионици која је организована на тему “Еколошки се описмени” – Поглед промени – Планети се окрени, су препознали и дефинисали еко проблеме у својој општини. Ова радионица је била врло значајна, јер је показала активно укључивање младих у решавање проблема локалне заједнице. На овај начин је код младих развијано критичко мишљење и омогућено им је да се укључе у друштвена збивања и изложе своје предлоге за решавање детектованих проблема у области заштите животне средине.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде