Потписано пет уговора за куповину сеоских кућа са окућницом

Уговори су уручени избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, који имају пребивалиште на територији општине Бач

817
Фото: Општина Бач

У понедељак 6. фебруара свечано је уручено пет уговора за куповину сеоских кућа са окућницом из потпројекта 7, намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, који имају пребивалиште на територији општине Бач.


Према речима Марине Балабан, заменице председника општине Бач, финансијска средства у износу од 55 хиљада евра обезбеђена су из Фонда регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе.

Свечаном уручивању уговора су присуствовали помоћник комесара за избеглице и миграције, представници комесаријата, као и председник Савета за миграције.

Фото: Општина Бач

Овај заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље, од којих је највећи број управо овде у Србији и спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, као и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је највећим делом донаторским средствима ЕУ, која је највећи донатор, Сад, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

10 Коментари

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде