Бач има месни одбор Демократског савеза Хрвата у Војводини

Реоснован је Месни одбор Демократског савеза Хрвата у Војводини за Бач

6426
Фото: Демократски савез Хрвата у Војводини

У жупном дому жупе Светог Павла у Бачу 20. фебруара реоснован је Месни одбор Демократског савеза Хрвата у Војводини за Бач. За председника Месног одбора изабран је Иван Филиповић, за потпредседника Владимир Пенавин, секретарица је Снежана Рогић, а представник Младежи за општину Бач у омладинској организацији ове странке биће Иван Џанић.


Оснивању новог месног одбора, како саопштавају из ДСХВ-а присуствовали су заменица председника суботичке подружнице ове странке Јосипа Војнић Тунић, председник Младежи суботичке подружнице Нинослав Радак и секретарица централне канцеларије Лозика Јарамазовић. Оснивање су подржали и чланови странке из Месних одбора у Плавни и у Вајској. За оснивање одбора ове странке, која политички заступа хрватску заједницу у Републици Србији, највише је заслужан Дарио Бошњак, председник МО у Вајској.

По последњем попису са кога су подаци службено доступни, у Бачу живи 413 становника хрватске националности (7,6%), а у општини Бач 1209 (12% становништва). Председник ДСХВ-а Томислав Жигманов је министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије, а ова странка има и народног посланика у Скупштини Србије, Мирка Острогонца.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде