Културно и историјско богатство општине Бач на 44. Међународном сајму туризма

Извештај са сајма туризма

2123
Фото: Туристичка организација општине Бач

Под слоганом „Кад је одмор није тешко“ од 23. до 26. фебруара одржан је 44. Међународни сајам туризма у Београду.


Туристичка организација општине Бач представила се на овогодишњем Сајму на заједничком штанду са Туристичком организацијом Војводине, као и са туристичким организацијама Ковина, Бечеја, Бачке Паланке, Бачке Тополе, Оџака, Старе Пазове, Житишта, Нове Црње, Сремске Митовице, Бачког Петровца и Сомбора.

На овогодишњем сајму туристички потенцијал Бача представљен је кроз културно-историјске локалитете, богатство различитости, природни потенцијали, као и сви туристички субјекти наше општине: угоститељске објекте, ресторане, чарде и остали.
Дан пре званичног отварања капија за посетиоце, у присуству бројних домаћих и страних гостију, међу којима су предњачили представници Народне Републике Кине, земље партнера овогодишњег сајма, уприличен је програм којим је обележен почетак рада ове највеће туристичке смотре у земљи и региону.

Под слоганом „Кад је одмор није тешко“ од 23. до 26. фебруара 2023. године у халама 1, 1А и 4 учествовало је око 350 излагача из 33 државе, међу којима је и осам нових држава са афричког континента.

Госпођа Чен Бо, амбасадорка Народне Републике Кине у Србији, једне од колевки људске цивилизације, рекла је да постоји велика перспектива туристичке сарадње Кине и Србије, као и да је посебно радује што је Кина земља партнер овогодишње манифестације.

Туристичка понуда и бројни промотивни садржаји на штанду Туристичке организације општине Бач привукли су велику пажњу посетилаца већ првог дана. У организацији Туристичке организације Војводине, Удружење угоститеља Војводине су нам представили карактеристичне војвођанске производе као и специјалитете прављене од истих који се служе у угоститељским објектима у општини Бач.

Током одржавања Сајма штанд Туристичке организације општине Бач посетили представници Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, као и дугогодишња сарадница проф. Снежана Штетић и многобројни сарадници и љубитељи путовања.
Такође, стог дана Генерални секретар Владе, Министарство туризма и омладине Републике Србије, Туристичка организација Србије, Народна банка Србије и програм уједињених нација за развој (УНДП) организовала је, за лица из локалних самоуправа задужена за категоризацију објеката у складу са законом о угоститељству, као и за локалне организације представљање нови финансијске услуге.

Сајам туризма званично је затворен 26.02. Туристичка организација општине Бач је веома задовољна својим учешћем и представљањем на међународном сајму, као и будућим сарадњама са осталим излагачима, туристичким агенцијама и посетиоцима.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде