Како је уређена обала најдубљег језера у Војводини

Из буџета је за ове намене опредељено 300.000 динара.

1555
Извор: Туристичка организација општине Бач

БАЧ: Комплетан мобилијар и дечја игралишта на плажи уз језеро Провала у општини Бач су комплетно уређени пред нову купалишну сезону.


Како сазнајемо од директора Туристиче организације општине Бач Дарка Војновића из буџета је за ове намене опредељено 300.000 динара.

– У претходних 15 година, редовно уређујемо обалу језера. Као и претходних година, тако смо и ове сезоне опремили компетан мобилијар који се тамо налази, а то подразумева клупе, столове, дечја игралишта – казао је Војновић.

Провала, најдубље језеро у Војводини, уређено је за сунчање и купање, мами топлом водом, песковитом плажом и дугим плитким делом, што је погодно и за децу. Лежаљке на плажи су бесплатне, а постоје и бројни садржаји за што угоднији излет. Језеро се налази у близини места Вајска, у општини Бач, а настало је као последица поплаве Дунава 1926. године. Како је Војновић прецизирао, максимална дубина износи 19 метара, али највећим делом је дубина два до пет метара, с тим што је првих десетак метара плитко, те је савршено за малишане.

– Реч је о највећем купалишту у општини Бач. Међутим, долазе нам посетиоци и из других градова и општина. У јеку летње сезоне ту борави и до 3.000 купача – казао нам је Војновић.

Провала је станица многобројним и ретким врстама птица мочварица, језеро је богато и рибљим фондом, а разноврсан биљни и животињски свет у околини пружају могућности за развој и унапређење различитих активности – лов, риболов, шетњу, посматрање птица и фото сафари, вожњу чамцима и купање током летњих месеци.

У склопу језера се налази и угоститељски објекат. Сваке године овде се одржавају разне манифестације и такмичења.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде