Др Дадо Медић из Бача у Ријаду у медицинском одбору IWF –а

1407
Фото: IWF, RTV

БАЧ – На светском шампионату у дизању тегова, које се одржава у Саудијској Арабији од 4. до 17. септембра, Србија, осим нашег репрезентативца Тамаша Кајдочија (+109 кг), има свог представника и у Медицинском одбору светске (IWF) федерације у овом олимијском спорту а то је др Дадо Медић из Бача. Кајдочи ће наступити последњег дана такмичења, 17. септембра, од 11.30 часова.


Доктор Медић од 2016. године учетвује на редовним састанцима организационих тела европске и светске федерације и у раду извршних одбора и конгреса поменутих организација. Лекар наше репрезентације у дизању тегова често учествује и као заванични лекар на највећим светским и европским такмичењима.

„Моје учешће у раду ових међунароидних асоцијација у дизању тегова је од велике вежности како у адмистративном тако и у практичном смислу за нашу земљу и репрезентацију. Практично сам спона између највећих континеталних и светских асоцијација дизача тегова и наших такмичара односно репрезентације и стручног тима. Изузетно је важно је да је у сваком тренутку наш стручни штаб упознат са новинама или евентуалним ограничењима у коришћењу пре свега медицинских суплемената у исхрани који су неопходни у процесу припрема спортиста као и за њихов што бржи оправак. Рад на санирању евентуалних повреда, посебно моје препоруке у њиховој превенцији, доприноси кавалитенијим припрема, а самим тим и бољим резултатима наших најбољих дизача на домаћим и међународним такмичењима,“ каже лекар наше репрезентације у дизању тегова др Дадо Медић.

Лекар наше репрезентације у дизању тегова био је успешан и као такмичар у конкуренцији млађих јуниора где је у категорији дизача до 16 и 18 година на државноим шампинатима, бранећи боје КДТ „Херкулес“ из Бача, носилац и најсјанијих одличја. Иначе од 2016. године др Медић је и интернационални судија 2. категорије.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде