Нове шансе за сеоске куће са окућницом

1477
Foto> Opština Bač

Заменица председника општине Бач, Марина Балабан присуствовала је у четвртак 03.03.2022. године састанку које је организовало Министраство за бригу о селу. Тема састанкa је била додела бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.


Министарство за бригу о селу предложило је, а Влада Србије у јануару ове године, донела Уредбу о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину, по којој је 22. фебруара расписан Јавни конкурс.
Програмом је, као и прошле године, предвиђена додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.
Министар за бригу о селу Милан Кркобабић истакао је да је интересовање огромно, али да нема стајања и да се наставља пуном паром.
За овај програм опредељено је пола милијарде динара, а средства ће се додељивати по редоследу поднетих пријава – до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године.