Припреме наших дизача тегова: Мисли у Јеревану, снови у Паризу

Окупљане репрезентације планирано је средином фебруара у Бачу

2296
Foto: RTV

БАЧ – По инструкцијама селектора наше репрезентације у дизању тегова Зорана Пантелића петоро наших репрезентативаца је у матичним клубовима почело припреме за предстојећи сениорски европски шампионат који ће бити одржан од 15. до 23. априла Јеревану.


На списку селектора Пантелића су Тамаш Кајдочи (Спартак – Суботица), Стеван Владисављев (Херкулес – Бач), Радмила Загорац (Херкулес – Бач), Тамара Аруновић (Партизан – Београд) и Соња Бјелић (Херкулес – Бач).

Окупљане репрезентације планирано је средином фебруара у Бачу, а до европског шампионата наши репрезентативци ће зајено брусити форму и у Суботици у сали Клуба дизача тегова „Спартак“.

„Тренутно је приоритет рад на снази и техници. Очекује се велика конкуренција у Јерменији јер је европски шампионат и квалификациони за предстојеће олимпијске игре у Паризу следеће године. Морам истаћи да нам медаље нису у првом плану већ квоте за Олимпијске игре. Осим европског првенства учествоваћемо у зависности од наших финасијских средстава на светским куповима, на којима ћемо додатно сакупљати бодове како би се неко од наших репрезентаваца у својим категоријама нашао међу најбољих дванаест такмичара на светској ранг листи којима ће следеће године бити загарантован пут у Париз. Жеља нам је да Србија по први пут у својој историји у дизању тегова има представнике на Олимпијским играма“ – истиче селектор наше репрезентације Зоран Пантелић.

Први тест за наше репрезентативце биће сениорско Првенство Војводине које је планирано половином марта. Подсећамо протекле године наша репрезентативка Радмила Загорац је остварила историјски резултат јер је постала освојачица бронзаног одличја за сениорке на шампионатима Европе са простора заједничке државе Југославије.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno