Давид Чапанда изборио пласман на Државно финале Спортских игара младих

Један од нових-старих шампиона је и Давид Чапанда из Селенче који је прошле године на Међународној завршници у Сплиту освојио сребрну медаљу

6638
Фото: Спортске игре младих

У Угриновцима је одржан први Регионални турнир Дунав осигурање Спортских игара младих у стоном тенису.


Такмичење је одржано у сали основне школе „Станко Марић“, а учествовало је близу 150 дечака и девојчица из Панчева, Београда, Новог Сада, Барајева, Младеновца, Пожаревца, Петровца на Млави, Угриноваца… Турнир је одржан за две узрасне категорије, 2008. годиште и млађи и 2011. годиште и млађи. Пласман на Државно финале које ће се почетком јула одржати у Бањи Ждрело изборила су по два првопласирана учесника у обе категорије у конкуренцији дечака и конкуренцији девојчица.

После сјаних партија које су пружили учесници турнира, пласман на државну завршницу изборили су Марко Милановић (Панчево), Игњат Јаковљев (Нови Сад), Давид Чапанда (Селенча), Бранко Драгољевић (Нови Сад), Снежана Кнежевић (Челарево), Нађа Радојичић (Угриновци), Лена Савичић (Угриновци) и Ивона Масал (Добановци). Утешно треће место и бронзане медаље освојили су Урош Спасојевић (Земун), Борис Јеличић (Добановци), Емилија Новаковић (Угриновци) и Елена Војводић (Угриновци)

Поред нових учесника, на турниру су учествовали и СИМОВЦИ који иза себе имају учешћа и на Међународним завршницама у Сплиту. Посебно је интересантно учешће Марка Милановића из Панчева, који је дугогодишњи учениск Спортских игара младих, али је свима познат као један од најбољих младих шахиста у региону. Овога пута Марко је одлучио да се опроба и у стоном тенису, јер поред шаха којем је потпуно посвећен, то је спорт уз који воли да се опусти и у ком ужива.

Један од нових-старих шампиона је и Давид Чапанда из Селенче који је прошле године на Међународној завршници у Сплиту освојио сребрну медаљу. У Угриновцима Давид се окитио златном медаљом у конкуренцији дечака 2011. годиште и млађи. Овај успех дао му је прилику да у јулу на Државном финалу покуша да понови прошлогодипњи успех.

После Угриноваца, турнири у стоном тенису биће одржани у Челараву, Алибунару и Врању. Право учешћа имају сви дечаци и девојчице који воле овај спорт. Пријаве се могу обавити и онлине на сајту igremladih.rs.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno