Шампионат Европе у дизању тегова: Невероватан успех Србије

Пулени селектора Зорана Пантелића најавили су нову еру српских дизача на међународној сцени

7838
ФОТО: РТВ

ДРАЧ – Наша четворочлана репрезентација у дизању тегова на протеклом шампионату Европе за јуниоре и млађе сениоре које је одржано у албанском Драчу остварила је невероватан успех, освојивши седам медаља, од којих су два сребрна и пет бронзаних одличја.


Пулени сјајног селектора наше репрезентације Зорана Пантелића најавили су нову еру српских дизача на међународној сцени. Више него талентована Радмила Загорац (49 кг) три пута била је бронзана и то у дисциплинама трзај, избачај и бијатлон.

Стеван Владисављев (61 кг) умало није покорио Европу јер је у тоталу и трзају био сребрни и трећи у избачају да би Соња Бјелић (71 кг)последњег дана такмичења ставила тачку бронзаним одличјем у дисциплини „избачај“ на невероватну европску причу наших дизача у Албанији.

„Конкуренција је било изузетно јака. Нисмо се надали оваквом успеху иако смо вредно тренирали и протеклих месеци пролили на тоне зноја. До сада се у историји није десило да се српска репрезентација врати са седам медаља са неког европског шампионата. Највише заслуге за ове резулате има наш селектор Зоран Пантелић који нам је у сваком тренутку велика и права подршка. А запамтите, тек ћемо Србији доносити одличја“, поносно каже наша перјаница у овом спорту Радмила Загорац.

И наш четврти члан репрезентивне експедицији Филип Бертран (96 кг) постигао је одличан успех освојивши седмо место у тоталу на европском шампионату у својој категорији. А и његово време тек долази.

Остави одговор

Молимо вас унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде