У Бачу откривено спомен обележје јунацима са Кошара

Удружење ветерана "Кошаре" и Општина Бач поставили су обележје јунацима са Кошара, који су рођени у Бачу - Раде Бундало, који је погинуо 8. априла 1999. код Дренице, и Дарко Бјелобрк, погинуо 11. априла у бици на Кошарама

2638
Foto: Obec Bac

БАЧ – Поводом обележавања 25 година од почетка битке на Кошарама и погибије двојице грађана Бача, Дарка Бјелобрка и Радета Бундала, у централном градском парку у Бачу данас (11.04.) је откривена спомен плоча двојици јунака.


Уз присуство високих државних званичника, специјалног саветника министра одбране Милоша Вучевић – Предрага Рајића, државног секретара Лава Пајкића, представнике војске Србије, Скупштине Републике Србије, породице погинулих и остале званице присутнима се обратио председник општине Бач, Др Стева Панић који је истакао значај овог чина.

Može biti slika sljedećeg: 7 ljudi, spomenik i tekst

„Пре 25 година на територији Косова и Метохији своје животе су за отаџбину дала и два сокола из Бача. Због њихове младости и херојства јер су на бранику отаџбине онда када је то највише требало, платили највећу цену, морамо увек да причамо и понављамо колики завет су нам дали. После година ћутања тема о јунацима са Кошара је поново у фокусу и то никада не смемо да заборавимо“, закључио је Панић.

Присутнима су се обратили и народни посланик и председник удружења „Кошаре“ Иван Антић и испред војске и у име породице Бундало, Милован Видић. Уметнички део програма су употпунили чланови КУД-а „МЛАДОСТ“ БАЧ и ЛМУ „Свети Сава“ из Вајске.

Nechajte odpoveď

Zadajte svoj komentár
Tu zadajte svoje meno